Vi har tillfälligt begränsat vår verksamhet för att hjälpa sjukvården och minska den materialbrist som covid-19 orsakar. Om du har en bokad tid för vård som kan vänta kommer vi att kontakta dig och erbjuda en ny tid längre fram. Läs mer

Kvinna med hosta, feber och andningsbesvär.

Publiceringsdatum: 02 mars 2020

Senast uppdaterad: 08 april 2020

Covid-19 – Information för dig som ska besöka Folktandvården

Lyssna

Vi på Folktandvården har begränsat vår verksamhet tillfälligt och erbjuder nu enbart akuttandvård. Detta för att hjälpa sjukvården och minska den stora materialbrist som covid-19 orsakar. Det gör att vi behöver lämna återbud på redan bokade tider och erbjuda nya tider längre fram.

Den tillfälliga stängningen väntas pågå till den 30 april, men perioden kan komma att förändras beroende på hur rådande situation utvecklar sig.

Klinikernas telefoner öppna

Du är välkommen att ringa till oss. Vi finns på klinikerna för att svara på dina frågor, ge vägledning och vid behov hjälpa till att boka en tid för akut tandvård.

Vi kontaktar dig om din bokade tid behöver flyttas fram

Om du har en inplanerad undersökning eller behandling som bedöms kunna vänta kommer vi att kontakta dig och erbjuda en ny tid längre fram. Vi hoppas på din förståelse och beklagar de eventuella besvär som detta innebär för dig.

Äldre än 70 år eller tillhör någon riskgrupp

Vi på Folktandvården är måna om din hälsa, så om du är äldre än 70 år eller tillhör någon annan riskgrupp ska du inte besöka våra kliniker utan stanna hemma. Var rädd om dig själv och andra!

Akuta besvär i munnen och förkylningssymptom

Har du akuta besvär i munnen och feber, hosta eller förkylningssymptom måste du ringa till din klinik. Detta för att på bästa sätt kunna ta hand om dig och bidra till att undvika smittspridning. 

Specialisttandvård och medicinsk tandvård är öppen

Folktandvårdens specialisttandvård och medicinska tandvård har begränsad verksamhet, men samtliga kliniker är öppna och tar emot patienter.

Undvik ta med sällskap till kliniken

För att minska risken för smittspridning är det bäst om du kan komma själv till ditt besök. Undantaget är besök som gäller små barn och vuxna personer med kognitiv funktionsnedsättning eller vuxna personer med behov av assistans, där en person kan följa med in på behandlingsrummet. Den som följer med får inte ha feber och/eller luftvägsinfektion. Besöker du oss med ditt barn så vänligen lämna syskon hemma.

Har du frågor om coronaviruset

Sök i första hand information på:
1177: Om coronaviruset
Folkhälsomyndigheten: Frågor och svar om covid-19
Krisinformation från svenska myndigheter
Information om coronavirus är översatt till andra språk
Film på teckenspråk om det nya coronaviruset

Kan du egenvårda dig eller behöver du kontakta vården?

Självskattningstest för Coronavirus/covid19

I andra hand ring 113 13. Vid behov av sjukvårdsrådgivning ringer du 1177 som vanligt.

Vi följer utvecklingen 

Folktandvården Stockholm följer fortlöpande utvecklingen och rekommendationer från Region Stockholm och Folkhälsomyndigheten för att förhindra spridning av covid-19.

Relaterade nyheter

Nu erbjuder Folktandvården enbart akut tandvård för att stötta sjukvården
Var noga med din handhygien – så här tvättar du dina händer