För oss på Folktandvården är det viktigt att du känner dig trygg när du besöker oss. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer här

Patient har digitalt vårdmöte med tandläkare på Folktandvården Stockholm i sin mobil.

Senast uppdaterad: 23 juni 2020

Digitala vårdmöten

Lyssna

Nu kan du träffa Folktandvårdens tandläkare direkt i din mobil. Genom ett så kallat videomöte får du individuella och kvalificerade råd om dina tänder samt vägledning vid tandvärk eller andra besvär i munnen.

Vi på Folktandvården Stockholm inleder nu ett pilotprojekt där vi kan träffa dig direkt i din mobil. Det är ett enkelt, tryggt och säkert alternativ till besök på klinik, även för dig som tillhör någon riskgrupp.

För vilka besvär kan jag boka ett digitalt vårdmöte?

Du är välkommen att boka ett digitalt vårdmöte med våra tandläkare för olika besvär i munnen, det kan handla om tandvärk, blåsor och sår i munnen eller exempelvis problem med dina visdomständer. Det kan också gälla frågor om ditt barns tänder, så som lösa mjölktänder, tänder som växer dubbelt eller rådgivning om tandborstning.

Vem kan boka ett digitalt vårdmöte?

Alla invånare i regionen är välkomna att använda tjänsten, men är du kund hos oss sen tidigare har vi tillgång till din journal och kan ge dig mer individuella råd.

Ett digitalt vårdmöte med en tandläkare är också ett bra alternativ för dig som är över 70 år eller tillhör någon annan riskgrupp som inte kan eller vill besöka oss under pågående covid-19-pandemi.

Hur bokar jag ett digitalt vårdmöte?

Du bokar ditt digitala vårdmöte med Folktandvården i appen Alltid öppet, som är gratis och finns att ladda ner via App Store eller Google Play. Där loggar du säkert in med ditt bank-ID och väljer en tid som passar dig. Det är även i appen som du hanterar din eventuella ombokning eller avbokning av ett digitalt vårdmöte.

Du kan även boka och hantera din bokning av digitala vårdmöten via 1177.

Ett digitalt vårdmöte kostar 200 kronor och bekostas av dig som patient. Folktandvården Stockholm får ingen statlig eller regional ersättning för digitala patientmöten.

Hjälp oss att bli bättre

Vi kommer att testa digitala vårdmöten under sommaren och därefter utvärdera tjänsten och ta ställning till en eventuell fortsättning. Besök gärna vårt kundforum och lämna dina synpunkter, de blir värdefulla för oss i vår utvärdering.
Till Folktandvårdens kundforum