Öppna video-dialog

Senast uppdaterad: 08 augusti 2022

Digitala vårdmöten

Lyssna

Boka ett digitalt vårdmöte på Folktandvården Online och träffa tandläkaren direkt i din mobil. Genom ett så kallat videomöte får du individuella och kvalificerade råd om dina tänder, ditt barns tänder samt vägledning vid tandvärk eller andra besvär i munnen.

Vi på Folktandvården Stockholm erbjuder dig att träffa en tandläkare direkt i din mobil. Det är ett enkelt, tryggt och säkert alternativ till besök på klinik om du befinner dig på annan ort, på annat sätt har svårt att ta dig till oss eller tillhör någon riskgrupp.

För vilka besvär kan jag boka ett digitalt vårdmöte?

Du är välkommen att boka ett digitalt vårdmöte med våra tandläkare för olika besvär i munnen, det kan handla om tandvärk, blåsor och sår i munnen eller exempelvis problem med dina visdomständer. Det kan också gälla frågor om ditt barns tänder, så som lösa mjölktänder, tänder som växer dubbelt eller rådgivning om tandborstning.

Vem kan boka ett digitalt vårdmöte?

Alla invånare i regionen är välkomna att använda tjänsten, men är du kund hos oss sen tidigare har vi tillgång till din journal och kan ge dig mer individuella råd.

Hur bokar jag ett digitalt vårdmöte?

  • Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från App Store eller Google Play
  • Logga in säkert med bank-ID
  • Klicka på Folktandvården under Nytt ärende
  • Ange anledningen till ditt besök
  • Besvara frågorna om din hälsa
  • Välj en tid för digitalt vårdmöte som passar dig

Hur genomförs mitt digitala vårdmöte?

Strax innan ditt digitala vårdmöte startar behöver du logga in i appen Alltid öppet och vänta på att din tandläkare loggar in och startar mötet.

Vad kostar ett digitalt vårdmöte?

Till och med det år du fyller 23 år och för dig som har Frisktandvård är det digitala vårdmötet kostnadsfritt. Ett digitalt vårdmöte kostar annars 400 kronor och bekostas av dig som patient. Folktandvården Stockholm får ingen statlig eller regional ersättning för digitala patientmöten.

Om jag får förhinder?

Ändra eller avboka din tid senast 24 timmar före besöket så slipper du betala 400 kronor för uteblivande eller sent återbud. Du hanterar din eventuella om- eller avbokning direkt i appen Alltid öppet.