För oss på Folktandvården är det viktigt att du känner dig trygg när du besöker oss. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer här

Tandläkare på Folktandvården Stockholm erbjuder hjälp med implantat.

Senast uppdaterad: 29 januari 2019

Tandimplantat

Lyssna

Om du har förlorat en eller flera tänder kan du behöva få nya, konstgjorda tänder. Kanske behöver du ett eller flera implantat att fästa de konstgjorda tänderna på.

För dig som förlorat flera eller alla tänder kan implantatet också användas för att fästa andra typer av tandersättningar. Ett implantat är en slags konstgjord rot i form av en skruv av titan med flera delar, som tandläkaren skruvar fast i käkbenet vid en operation.

Hur går en implantatbehandling till

  • Behandlingen börjar med ett par undersökningar och röntgen för att avgöra om en implantatoperation är en möjlig och bra lösning.
  • När vi är säkra på att det kommer fungera bra bokas tid in för operation då titanskruvarna ska fästas i ditt tandben. Läkningstiden är oftast tre till sex månader. Under den tiden får du en tillfällig lösning av din tandläkare så du slipper vara tandlös.
  • När titanskruvarna har läkt in i käkbenet kan processen med att framställa och sätta fast själva tänderna påbörjas. Detta sker oftast i flera steg.
  • Inläkningen av skruven i käkbenet underlättas om du undviker att röka under den perioden.

Implantat är idag den bästa tekniken för att skapa nya, konstgjorda tänder. Än så länge är den tyvärr också den dyraste. Att ersätta tänder med implantat är en ganska lång process, men när de väl är på plats fungerar de som riktiga tänder. Titanets unika egenskap att växa samman med käkbenet gör implantatmetoden möjlig.

Boka undersökning för implantat

Vi erbjuder implantat både på våra specialistkliniker och inom allmäntandvården. Vänd dig till allmäntandvården som vid behov remitterar dig vidare. Du bokar en vanlig undersökning och meddelar oss vid bokningstillfället att det är implantat som du är intresserad av.

Viktigt med god munhygien

Med implantat är det viktigt att du sköter din munhygien, så att du inte råkar ut för infektioner. Det är också viktigt att du går på regelbundna kontroller hos oss.

Kostnad för implantat

Omfattning och behov är individuellt, kontakta din tandläkare för att få besked om vad just din implantatbehandling kan komma att kosta.

Garanti

Vi lämnar tre års garanti på fastsittande implantat.

Prisexempel

Utbytesåtgärd. Implantatbeh. i en entandslucka istället för ersättningsberättigande tandstödd bro, kirurgisk del/implantatoperation. Implantat ingår. 9 185 kr
Utbytesåtgärd. En implantatbeh. i en entandslucka istället för ersättningsberättigande tandstödd bro, protetisk del/implantatförankrad krona, en per käke 10 220 kr
Utbytesåtgärd. Implantatbehandling i en entandslucka istället för ersättningsberättigande tandstödd bro, protetisk del/implantatförankrad krona, en per käke, skruvad där keramen är direkt bränd på den keramiska distansen 12 805 kr