Senast uppdaterad: 16 november 2023

Lekfullt lärande med Rocka munnen-appen!

Lyssna

Rocka munnen-appen erbjuder en rolig inlärningsupplevelse för barn samtidigt som de lär sig att borsta tänderna på rätt sätt. Som ytterligare motivation finns två olika spel, som barnet kan få spela efter att tandborstningen är klar.

Appen lockar till lekfullt lärande genom roliga filurer, tydlig grafik, en timer som visar hur länge tandborstningen pågår. Efteråt kan barnet samla ytterligare poäng i Fluorjaktsspelet eller Whack-a-troll och använda poängen till att klä och fixa sina filurer.

Det är viktigt att du som förälder är med vid tandborstningen och också hjälper till att borsta barnets tänder, eftersom barn saknar motoriken för att komma åt överallt med borsten. 

Spel för olika åldrar

Fluor-jakten:
Det här spelet är anpassat för barn i åldern 6–9 år. Här swischar en tandborste fram genom en fantasifull värld där det gäller att fånga så många blå fluorkulor som möjligt. 

Whack-a-troll:
För de allra yngsta, i åldern 2–3 år, finns spelet "Whack-a-troll". Det är en anpassad version som går lite långsammare, där målet är att borsta bort de tokiga tandtrollen som annars ställer till problem. 

Svenskarnas tandhälsa och appens bidrag

Rocka munnen är skapad och bekostas av Folktandvården i hela Sverige med initiativet att vara en del av det förebyggande arbetet som förbättrar folkhälsan i landet. 

"Med över 600 000 nerladdningar och positiv återkoppling från föräldrar är vår målsättning att fortsätta hålla appen relevant genom kontinuerlig uppdatering. Bland annat är spelet för den yngre målgruppen en uppdatering som vi gjorde utifrån föräldrars önskemål", säger Marianne Nylén, kommunikationsstrateg i Folktandvården Värmland och projektledare för Rocka Munnen.

Hämta appen redan idag!

Oavsett om du är en patient hos Folktandvården eller inte, är Rocka munnen tillgänglig för alla. Du kan ladda ner den kostnadsfritt från din vanliga appbutik. Ge ditt barn en lekfull upplevelse samtidigt som de lär sig vikten av att ta hand om sina tänder.
Ladda ner Rocka munnen från AppStore
Ladda ner Rocka munnen från Google Play