Hos oss på Folktandvården Stockholm kan du känna dig trygg! Läs mer om hur vi anpassar vår verksamhet gällande covid-19 här.

Fråga oss
Fråga oss
Personal på Folktandvården Stockholm erbjuder professionell tandblekning.

Senast uppdaterad: 22 september 2021

Tandblekning

Lyssna

Många har en önskan om vitare tänder och kanske är du en av dem. Hos oss kan du få en professionell tandblekning på ett säkert sätt. Här får du veta mer hur det går till.

Vi har alla olika grundfärg på våra tänder. Den kan vara mer eller mindre vit och skifta i gult, brunt, blått eller grått. En rätt genomförd tandblekning kan ge dig vitare tänder. Hos oss får du hjälp att bleka dina tänder på ett säkert sätt.

Boka tandblekning genom att ringa någon av våra kliniker.

Tryggt att bleka tänderna hos oss

Genom att vi bedömer dina tänder och mun före tandblekningen försäkrar du dig om att dina tänder är i gott skick och minskar risken för fläckar, skador på tandköttet och svåra ilningar.

Viktigt innan du gör en tandblekning

  • du har inga hål i tänderna
  • dina eventuella fyllningar är av god kvalitet
  • ditt tandkött är friskt
  • du har inga beläggningar eller tandsten

För att bleka tänderna måste du vara minst 18 år och varken vara gravid eller amma, enligt Läkemedelsverkets regler.

Blekning av flera tänder

Vid en tandblekning tillverkar vi en skena i mjukplast som är utformad efter dina tänder. Sedan får du noggranna anvisningar så att du kan göra behandlingen hemma när det passar dig.

  • Lägg blekningsgel i skenan och sätt den på dina tänder.
  • Upprepa behandlingen dagligen under 3-8 tillfällen.
  • Stärk dina tänder lite extra med fluor under denna period.

Tandblekning innebär oftast tre besök hos tandvården, varav ett av dem är en efterkontroll där tandläkaren eller tandhygienisten undersöker dina tänder och ditt tandkött.

Blekning av enstaka rotfyllda tänder

Ibland räcker det med blekning av enstaka tänder som är mörkare än de övriga tänderna. Tandblekning av en enstaka tand som missfärgats inifrån börjar med att tandläkaren tar bort gamla fyllningar och annat som kan ha bidragit till missfärgningen. Tandläkaren gör då en öppning på tandens baksida och bleker den inifrån. Efter cirka en vecka kontrollerar tandläkaren resultatet och om det då visar sig behövas upprepas behandlingen. Behandlingen avslutas med att tandläkaren gör en fyllning av ett tandfärgat material.

Efter tandblekningen

Tänderna kan bli extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.

För ett längre resultat är det viktigt att du är noga med din munhygien även efter behandlingen. Undviker du tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga dina tänder, åtminstone den närmaste tiden efter behandlingen, så hjälper även det till att resultatet består längre.

Alternativ till tandblekning

Om du har missfärgningar på dina tänder kan det ibland räcka med att tandhygienisten gör en professionell tandrengöring och putsar dina tänder för att du ska få vitare tänder.

Vi kan också ge dina tänder ett mer personligt uttryck med ett tandsmycke. Det kräver ingen speciell skötsel och går lätt att ta bort om du skulle vilja det. Prata med din tandläkare så får du veta mer.

Prisexempel

Blekning, per käke 1 525 kr
Blekning, upprepad 610 kr
Blekning, avital tand 2 030 kr