Nyheter

Här hittar du nyheter från Folktandvården Stockholm.

Du som är journalist hittar presskontakter och pressrum här.

Välj nyheter från:

Visar 1-10 av totalt 102 nyheter

 • Så får du fräsch andedräkt!

  14 februari 2024

  Visste du att din tandborste kan rymma upp till 10 miljoner bakterier? För att hålla din mun frisk och ren är det viktigt att byta tandborste regelbundet.

 • Livslång njutning börjar med en god munhälsa

  02 oktober 2023

  Därför finns vi, folkets tandvård. Sedan 1938 har vi arbetat för stockholmarnas bästa. Med 77 kliniker och cirka 2000 skickliga medarbetare erbjuder vi vård av högsta kvalitet i hela länet – från allmäntandvård till avancerad specialisttandvård.

 • Fluortanten hjälper barn i utsatta områden

  25 augusti 2023

  Barn i utsatta områden har oftare hål i tänderna än andra barn. På Fluortantens dag den 1 september är Folktandvårdens fluortanter ute på stan för att hjälpa barn och föräldrar till en bättre munhälsa.

 • Att få lugnande inför behandling

  17 augusti 2023

  40 procent av befolkningen känner någon form av oro inför ett tandläkarbesök. En del av våra vuxna patienter är mycket oroliga, men kan få bra hjälp med sedering och lustgas under behandling.

 • Öppet på Folktandvården i sommar

  22 juni 2023

  Vi på Folktandvården Stockholm har öppet hela sommaren för dig som behöver hjälp med dina tänder och munhälsa, både inom allmäntandvården och på vår akutklinik Folktandvården Akuten - öppet 365 dagar om året. Du kan även träffa oss digitalt.

 • Titandioxid i barntandkräm kan vara skadligt

  12 juni 2023

  En granskning av Råd & Rön visar att titandioxid finns i vissa barntandkrämer. Folktandvården Stockholm rekommenderar att välja miljömärkta barntandkrämer om man är orolig för hälsofarligt innehåll.

 • Funderar du på tandställning – boka konsultation online

  11 maj 2023

  Är du missnöjd med hur dina tänder ser ut och funderar på tandställning? Nu kan du boka en konsultation online hos Folktandvården Stockholms erfarna specialister inom tandreglering. Vi erbjuder både fasta och osynliga lösningar med fästen på insidan...

 • Försämrad tuggfunktion hos äldre riskerar undernäring

  23 januari 2023

  Att förlora sina tänder eller uppleva smärta vid tuggning kan hindra dig från att äta vad du behöver. Och sällan märker du den förlorade förmågan att tugga vissa livsmedel eftersom försämringen sker gradvis.