Nyheter

Här hittar du nyheter från Folktandvården Stockholm.

Du som är journalist hittar presskontakter och pressrum här.

Välj nyheter från:

Visar 1-10 av totalt 99 nyheter

 • Fluortanten hjälper barn i utsatta områden

  25 augusti 2023

  Barn i utsatta områden har oftare hål i tänderna än andra barn. På Fluortantens dag den 1 september är Folktandvårdens fluortanter ute på stan för att hjälpa barn och föräldrar till en bättre munhälsa.

 • Att få lugnande inför behandling

  17 augusti 2023

  40 procent av befolkningen känner någon form av oro inför ett tandläkarbesök. En del av våra vuxna patienter är mycket oroliga, men kan få bra hjälp med sedering och lustgas under behandling.

 • Öppet på Folktandvården i sommar

  22 juni 2023

  Vi på Folktandvården Stockholm har öppet hela sommaren för dig som behöver hjälp med dina tänder och munhälsa, både inom allmäntandvården och på vår akutklinik Folktandvården Akuten - öppet 365 dagar om året. Du kan även träffa oss digitalt.

 • Titandioxid i barntandkräm kan vara skadligt

  12 juni 2023

  En granskning av Råd & Rön visar att titandioxid finns i vissa barntandkrämer. Folktandvården Stockholm rekommenderar att välja miljömärkta barntandkrämer om man är orolig för hälsofarligt innehåll.

 • Funderar du på tandställning – boka konsultation online

  11 maj 2023

  Är du missnöjd med hur dina tänder ser ut och funderar på tandställning? Nu kan du boka en konsultation online hos Folktandvården Stockholms erfarna specialister inom tandreglering. Vi erbjuder både fasta och osynliga lösningar med fästen på insidan...

 • Försämrad tuggfunktion hos äldre riskerar undernäring

  23 januari 2023

  Att förlora sina tänder eller uppleva smärta vid tuggning kan hindra dig från att äta vad du behöver. Och sällan märker du den förlorade förmågan att tugga vissa livsmedel eftersom försämringen sker gradvis.

 • Kontakta Folktandvården via e-tjänst på 1177.se

  28 november 2022

  Nu kan du skicka dina frågor direkt till oss via ny e-tjänst på 1177.se. Den nya e-tjänsten Kontakta oss ersätter tidigare möjlighet att skicka meddelande via formulär på vår hemsida.

 • Lista ditt barn hos Folktandvården

  03 november 2022

  Fyller ditt barn 3 år under 2023? Då är det dags att välja tandläkare nu. 7 av 10 barn och ungdomar i Stockholmsregionen går hos oss på Folktandvården. Tillsammans kan vi ge ditt barn en bra start med friska tänder. Välkommen att lista ditt barn hos...

 • Fluortanten hjälper barn i utsatta områden

  31 augusti 2022

  Barn i utsatta områden har oftare hål i tänderna än andra barn. På Fluortantens dag den 1 september är Folktandvårdens fluortanter ute på stan för att hjälpa barn och föräldrar till en bättre munhälsa.