Öppna video-dialog
Video som förklarar första besöket

Film om hur ett första besök på Folktandvården Stockholm går till. Du hittar textad och syntolkad version längst ner på sidan.

Senast uppdaterad: 08 augusti 2022

Inför ditt besök

Lyssna

Här har vi samlat information som är bra för dig att veta inför ditt besök hos oss på Folktandvården. Se filmen om hur ett första besök hos oss går till och läs hur det fungerar med återbud, SMS-påminnelse, betalning samt vad du kan behöva ta med dig.

Vid förhinder - kom ihåg att ändra eller avboka din tid via 1177.se

Om du inte kan komma på avtalad tid är det viktigt att du ändrar eller avbokar din tid direkt, senast 24 timmar före besöket. Då slipper du betala för uteblivet besök eller sent återbud, som kostar 400 kronor för både barn, ungdomar och vuxna.

Du ändrar eller avbokar din tid via 1177.se.
Jag vill ändra eller avboka min tid

Ta med ID-handling

När du besöker oss är det viktigt att du kan visa vem du är så ingen annan kan använda ditt namn. I vården är detta särskilt viktigt för att det ska bli rätt i din journal. Se därför till att alltid ta med dig en giltig ID-handling – körkort, pass eller ID-kort – inför ditt besök. Om ett barn utan ID-handling kommer till oss, behöver en medföljande vuxen ha möjlighet att identifiera sig för att kunna lämna information om barnet och dess personuppgifter.

Betalning

På våra kliniker kan du betala med swish, kort eller kontant.

SMS

Kallelse och påminnelse

Vi skickar vanligtvis ut våra kallelser via sms. Stäm av med din klinik att de har rätt mobilnummer till dig, då får du nästa kallelse via sms. Givetvis fortsätter vi skicka brev till dig som fortsatt önskar det. Om vi har ditt aktuella nummer får du även en SMS-påminnelse två dagar före ditt bokade besök. 

SMS-enkät

Efter ditt besök kan du få ett sms med en enkätundersökning från oss. Enkäten är helt anonym och den handlar om hur du upplevde ditt senaste besök. Vi hoppas att du vill svara och ge oss möjligheten att utvecklas och bli bättre.

Tillgänglighet

Funktionsnedsättning

Alla våra kliniker är tillgänglighetsanpassade och det är lätt att ta sig fram med barnvagn, rullator eller rullstol. På vissa kliniker har vi även taklyftar och andra hjälpmedel vid behov.

Undantag

Kliniken i Spånga saknar hiss och ramp.

Allergier

Parfym

Hjälp oss att värna om personer med allergi eller överkänslighet genom att undvika parfym och starka dofter när du besöker oss.

Djur

Vi gillar husdjur, men här får bara ledarhundar och assistanshundar vara då många är allergiska.

Mediciner

Äter du mediciner är det viktigt att du tar med dig en aktuell medicinlista till oss inför ditt besök.

Sjukresor

Om du behöver vård eller behandling kan du bli beviljad att åka sjukresa med egen bil, taxi eller specialfordon, om det finns medicinska skäl. Du som har färdtjänst har alltid rätt till sjukresor med sjukresekort. Prata med oss när du bokar tid så bokar vi sjukresan åt dig.

Tolk

Om du känner dig osäker på svenska språket alternativt har en hörselskada eller talskada, kan vi anlita en auktoriserad tolk åt dig utan kostnad. Hör i så fall av dig till oss, så ordnar vi med det.

Röntgen

Ibland behöver vi ta en röntgenbild av dina tänder för att kunna ställa rätt diagnos. Vid tandröntgen är vi alltid restriktiva och tar beslut utifrån ditt individuella behov. Nyttan med röntgen behöver alltid vara större än riskerna.
Information om tandröntgen

Fotografering och filmning

Du behöver samtycke och tillstånd för att filma eller fotografera i våra lokaler. Kontakta klinikchefen för mer information om vad som gäller på repsektive klinik.

Filmen om att besöka oss på Folktandvården Stockholm

Här kan du se en syntolkad version av filmen om hur ett första besök hos oss på Folktandvården Stockholm går till. Du kan också välja att se filmen med undertext på engelska, arabiska, dari, somaliska eller turkiska.

Syntolkad version

Så går ett besök till på Folktandvården Stockholm - syntolkning

Undertext på engelska, arabiska, dari, somaliska och turkiska

Så går ett besök till hos Folktandvården Stockholm - undertext

Behöver du komma i kontakt med oss?

Om du har frågor inför ditt besök eller vill ha hjälp med att ändra eller avboka din tid kan du kontakta din klinik.
Kontaktuppgifter till våra kliniker