Senast uppdaterad: 21 november 2022

Akut tandvård

Lyssna

Det är lätt hänt att olyckan är framme och tänderna skadas. Men även vid andra tillfällen kan du behöva snabb hjälp, till exempel om du har bitit sönder en tand eller har tandvärk. 

Behov av akut tandvård?

Du kan alltid få snabb hjälp via vår akutmottagning på Fridhemsplan om din egen tandläkare inte har en tid. För digital rådgivning kan du boka ett möte med en tandläkare via appen Alltid öppet.
Läs mer nedan om våra alternativ för akut tandvård. 

Vid tandvärk och andra akuta besvär i munnen är du välkommen att ringa till din vanliga klinik för vägledning och tidbokning. Om du är ny kund hos Folktandvården eller inte har en ordinarie tandläkare kontaktar du den klinik som passar dig bäst. 

 

Folktandvården Online - träffa tandläkaren direkt i mobilen 

Vi erbjuder videomöten med en tandläkare i din telefon, dator eller surfplatta via appen Alltid öppet. I den bokar du tid och får hjälp och kvalificerade råd kring det mesta som gäller dina eller ditt barns tänder. Din digitala tandläkare kan även bedöma om du behöver besöka en av våra kliniker. 

 

Folktandvården Akuten - klinik på Fridhemsplan

Om våra kliniker i allmäntandvården har stängt eller inte hittar en tid snabbt nog, är du välkommen till Folktandvården Akuten som ligger vid Fridhemsplan på Kungsholmen och har egen ingång från Fleminggatan.

Du kan antingen välja att boka din akuttid här på vår hemsida eller komma på vår drop-in. Akuten tar emot alla, även dig som inte redan är kund hos oss på Folktandvården. Folktandvården Akuten har öppet alla dagar, 365 dagar per år.

Dagtid – ring 08-123 156 80
Vardagar: 07:00-20:30
Lördag, söndag och helgdag: 08:00-20:30

Kvällar och nätter – ring 1177, de hjälper dig att komma i kontakt med en tandläkare
Vardagar: 20:30- 07:00
Lördag, söndag och helgdag: 20:30-08:00

Vad kostar akut tandvård?

Priserna är de samma som för vanlig allmäntandvård, med undantag för besök på Folktandvården Akuten vardagar efter klockan 19 och helger, då det är ett prispåslag med 50 procent. Vänligen observera att prispåslaget gäller alla behandlingar som påbörjas från klockan 19, oberoende av ankomsttid till akuten.

 

Bra att veta om akut tandvård

Du är välkommen till oss oavsett om du är kund hos oss eller inte och det spelar ingen roll var du är folkbokförd.

Om du har Frisktandvård ingår akut tandvård hos Folktandvården i hela landet.

För barn och ungdomar är akut tandvård gratis till och med den 31 december det år de fyller 23 år.

Om tandvård för dig som kommer från ett annat land än Sverige på 1177 Vårdguiden