Senast uppdaterad: 13 juli 2018

Akut tandvård

Lyssna

Om du har tandvärk, skadat eller slagit ut en tand eller har andra akuta problem så hjälper vi dig att snabbt få en akuttid hos tandläkare, antingen inom allmäntandvården eller på vår akutklinik.

Det är lätt hänt att olyckan är framme och tänderna skadas. Men även vid andra tillfällen kan du behöva snabb hjälp, till exempel om du har bitit sönder en tand eller har tandvärk.

Folktandvården Akuten

Om våra kliniker i allmäntandvården har stängt eller inte hittar en tid snabbt nog, är du välkommen till Folktandvården Akuten vid Västermalmsgallerian på Kungsholmen.

Du kan antingen välja att boka din akuttid online eller komma på vår drop-in, vardagar 7.00-20.30 och helger 7.45-20.30. Akuten tar emot alla, även dig som inte redan är kund hos på Folktandvården och vi har öppet alla dagar, 365 dagar per år.

Priser akut tandvård

Priserna är de samma som för vanlig allmäntandvård, med undantag för besök på Folktandvården Akuten vardagar efter klockan 19 och helger, då det är ett prispåslag med 50 procent. Vänligen observera att prispåslaget gäller alla behandlingar som påbörjas från klockan 19, oberoende av ankomsttid till akuten.

Kliniker med drop in

Några av våra kliniker erbjuder akuta drop-in-tider under klinikens öppettider. Det kan vara ett alternativ till att besöka vår akutklinik på Fridhemsplan.

Akuta tider i allmäntandvården

Vid tandvärk och andra akuta besvär vänder du dig i första hand till din vanliga klinik. Alla kliniker i allmäntandvården har akuttider. Ring eller skicka meddelande så ordnar vi en tid. Är du ny kund hos Folktandvården kontaktar du den klinik som passar dig bäst.

Bra att veta om akut tandvård

Du är välkommen till oss oavsett om du är kund hos oss eller inte och det spelar ingen roll var du är folkbokförd.

Om du har Frisktandvård ingår akut tandvård hos Folktandvården i hela landet.

För barn och ungdomar upp till 23 år är akut tandvård gratis i hela landet.

Om tandvård för dig som kommer från ett annat land än Sverige på 1177 Vårdguiden