För oss på Folktandvården är det viktigt att du känner dig trygg när du besöker oss. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer här

alt=””

Senast uppdaterad: 29 januari 2019

Priser

Lyssna

Här hittar du Folktandvårdens priser inom vanlig allmäntandvård.

Barn och ungdomar till och med det år du fyller 23 har gratis tandvård. För estetisk behandling och tandreglering gäller särskilda regler.

Vad kommer ditt besök att kosta

För att kunna ge dig en exakt prisuppgift behöver vi först undersöka din mun och ditt tandvårdsbehov. Därför är det viktigt att du ser priserna i prislistan som en vägledning. På Folktandvården Akuten tillkommer 50 procent på priserna vardagar efter klockan 19 och helger.

Betalmedel

Du kan betala kontant eller med kort på alla våra kliniker.

Ekonomiskt tandvårdsstöd

I prislistan ser du tydligt Folktandvårdens priser och referenspriser, dessa är beslutade av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Referenspriset styr vilken ersättning du som är vuxen kan få via Tandvårdsstödet, vilket gör att du i vissa fall bara behöver betala en del av kostnaden själv vid större behandlingar.

Tandvårdsstödet gäller alla vuxna från 24 år och består av ett allmänt tandvårdsbidrag, ATB, ett högkostnadsskydd och ett särskilt tandvårdsbidrag, STB.

Prislista för specialisttandvård

Specialistpriserna ligger cirka 25 procent över allmäntandvårdens.

För att komma till en specialist behöver du en remiss från tandläkare, läkare eller annan vårdgivare. Kontakta vår allmäntandvård som hjälper dig med remiss vid behov.