Hos oss på Folktandvården Stockholm kan du känna dig trygg! Läs mer om hur vi anpassar vår verksamhet gällande covid-19 här.

Fråga oss
Fråga oss
Nöjda patienter som fått råd om tandhälsa från Folktandvården Stockholm.

Senast uppdaterad: 17 mars 2021

Råd om tandhälsa

Lyssna

Här ger vi på Folktandvården Stockholm dig tips om hur du bland annat hanterar vanliga besvär i munnen, borstar dina tänder och vilken hjälp du som tandvårdsrädd kan få hos oss.

På de här sidorna hittar du information och tips om hur du på bästa sätt tar hand om din eller dina barns tandhälsa. Vi förklarar vad olika besvär och sjukdomar innebär och hur du kan lindra eventuella besvär. 

Du kan även läsa på om tändernas uppbyggnad, hur du tar hand om ditt tandkött och vad saliven har för funktion i din mun. Vi berättar även om hur vi på olika sätt kan hjälpa barn och dig som vuxen med eventuell tandvårdsrädsla.

Passa även på att se Fluortantsfilmen, gärna tillsammans med barn. Där berättar Fluortanten på ett enkelt och pedagogiskt vis hur du ska borsta dina tänder, äta och dricka, samt vad du behöver tänka på för att hålla dina tänder fortsatt friska och fina. 

Har du frågor eller funderingar som inte blir besvarade här är du välkommen att prata med din tandläkare eller kontakta någon av våra kliniker.