För oss på Folktandvården är det viktigt att du känner dig trygg när du besöker oss. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer här

Ungdomar pratar om vad det kostar att gå till tandläkaren hos Folktandvården Stockholm.

Senast uppdaterad: 29 januari 2019

Kostnader

Lyssna

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om tandvårdskostnader och betalning.

Tandvård är kostnadsfri för barn till och med 23 år i Stockholms läns landsting. Akut tandvård för barn är kostnadsfri i hela landet. För tandreglering gäller speciella regler.

Från och med den första januari det år man fyller 24 börjar man betala sin tandvård själv enligt vanlig prislista. Ett alternativ är att teckna ett Frisktandvårdsavtal med Folktandvården, vilket innebär tandvård till fast pris.

Vad kommer det kosta att laga ett hål?

Det beror på hur stort hålet är och var det sitter. I vår prislista får du vägledning, men klart besked med kostnadsförslag får du av din tandläkare. Du kan använda ditt tandvårdsbidrag som delbetalning. Om du har Frisktandvård ingår lagningar i ditt avtal.

Vad kommer det att kosta att göra ett implantat?

Det beror på hur omfattande behandlingen är och vilken ersättning du har rätt till. Be att få en prisuppgift av din tandläkare.

Hur betalar jag?

Hos oss betalar du kontant eller med betalkort efter varje besök.

Kan jag dela upp tandvårdskostnaden?

Vi erbjuder tandvårdslån. För att du ska få tandvårdslån ska du ha varit anställd minst sex månader och nå upp till en viss årsinkomst.

När har man rätt till särskilt stöd för tandvård?

Personer med vissa sjukdomar, stort omvårdnadsbehov, fysisk eller psykisk funktionsvariation kan få särskilt ekonomiskt stöd för tandvård.

Hur gör man för att klaga på tandvården eller tandvårdskostnader?

Tala om för oss om du inte är nöjd med ditt besök hos Folktandvården. Dina synpunkter är viktiga, de ger oss möjlighet att bli bättre. Tala i första hand med din tandläkare eller tandhygienist. Du kan också vända dig till klinikchefen på den klinik där du behandlats alternativt vårt huvudkontor.

Finns det några garantier?

Inom Folktandvården arbetar tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor i team, så att de kan hjälpa varandra. Det är en extra trygghet för dig. Folktandvården har garanti på så kallade kompositfyllningar, de vanligast förekommande lagningarna, och på protetiskt arbete.

Billigare tandvård för pensionärer?

Det finns ingen rabatt för pensionärer utan de vanliga priserna för vuxna gäller. Däremot är det allmänna tandvårdsbidraget högre för dig över 64 år.

Kostar det extra att besöka oss på lördagar?

Priserna är samma som för vanlig allmäntandvård, med undantag för besök på Folktandvården Akuten vardagar efter klockan 19 och helger, då det är ett prispåslag med 50 procent. Vänligen observera att prispåslaget gäller alla behandlingar som påbörjas från klockan 19, oberoende av ankomsttid till akuten.

Betalningsfrågor

Vid frågor om kostnaden för din tandvård eller eventuell faktura, kontakta i första hand din klinik.

Vid frågor om autogiro och betalning för Frisktandvård kan du hitta mer information här.