Fråga oss
Fråga oss
Patient som får hjälp med sin tandvårdsrädsla hos Folktandvården Stockholm.

Senast uppdaterad: 31 januari 2022

Tandvårdsrädsla

Lyssna

Om du tycker att det känns obehagligt att gå till tandläkaren finns risken att du skjuter upp dina tandvårdsbesök, vilket kan påverka din tandhälsa. Låt oss hjälpa dig, vi har lång erfarenhet av att jobba med tandvårdsrädsla.

Det är vanligt att känna obehag inför tandläkarbesöket. Ungefär 40 procent av alla vuxna upplever någon form av oro och obehag för tandvård. Det gäller både män och kvinnor, unga som gamla.

Våga ta första steget

För den som är tandvårdsrädd är det ofta ett stort steg att våga ta kontakt med tandvården. Bara att boka en tid känns jobbigt vilket gör att många skjuter på det för länge. Det är också vanligt att man bokar en tid men sedan hittar olika ursäkter för att inte gå. Men när man väl kommer på sin tid upplever många att det gick bättre än man trott.

Det viktigaste är att du tar första steget och kontaktar oss. Berätta om din rädsla när du ringer oss så ser vi till att du får den hjälp du behöver. Många gånger räcker det med lite extra tid vid besöket. Skulle du fortfarande känna obehag finns det flera sätt vi kan hjälpa dig på.

Kontakta oss

Känner du att du klarar av ett besök hos oss om du bara får lite extra tid och en erfaren tandläkare så kan du kontakta någon av våra kliniker inom allmäntandvården. Berätta att du känner obehag inför ditt besök så hjälper vi dig.

Behov av extra stöd

På vår klinik i Skanstull eller på Danderyds sjukhus finns psykologer direkt på plats som erbjuder psykologiska behandlingsprogram.

På Danderyds sjukhus erbjuds även narkos vid behov.

Folktandvården Skanstull

Folktandvården Daneryds sjukhus Orofacial medicin

Kraftigare rädsla

Upplever du svårare tandvårdsrädsla eller har ett barn som känner oro inför att besöka tandvården har vi möjlighet att hjälpa till även med det. Vi erbjuder bland annat olika behandlingsprogram och speciella tandvårdsteam.

Så går ett besök till hos Folktandvården Stockholm

Här kan du som vill se klipp från en undersökning hos oss. 

Folktandvården Stockholm första besöket bild_970x380px_playknapp.jpg

Syntolkad version

Här kan du se en syntolkad version av filmen "Så går ett besök till på Folktandvården Stockholm": https://youtu.be/yZ7uxTfu9lA 

Undertexter på flera språk

Här kan du se en version med valbara undertexter på språken engelska, arabiska, dari, somaliska och turkiska: https://youtu.be/ueV1Qfa3fW0