Tandläkare på Folktandvården Stockholm erbjuder tandreglering och tandställning.

Senast uppdaterad: 29 januari 2019

Tandreglering

Lyssna

Om du har bettfel och behöver tandställning kan vi hjälpa dig. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa både barn och vuxna med tandreglering.

Tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, behövs när tänderna har vuxit snett, sitter för tätt eller om det är något annat fel när du biter ihop dina tänder. Då kan du behöva tandställning.

Vid tandreglering erbjuder vi

  • Konsultation och rådgivning till dig som vill ha tandställning.
  • Behandling av barn, ungdomar och vuxna med alla typer av bettfel, från dig som bara vill ha lite rakare tänder till dig som har stora behov av behandling.
  • Moderna metoder och olika typer av fästen, till exempel osynlig tandställning med fästen på insidan, självligerade fästen och vita fästen.
  • Ett nära samarbete med specialister inom andra områden när det behövs.

Barn kan få gratis tandställning

  • Barn och ungdomar kan få tandregleringen betalad av landstinget, med en så kallad tandvårdscheck. Rådfråga er vanliga tandläkare som vid behov ordnar att barnet får träffa en urvalstandläkare. Urvalstandläkaren är anlitad av landstinget och specialist på tandreglering.
  • Om urvalstandläkaren bedömer att ditt barn har tillräckligt stort behov av tandreglering får ni ett vårderbjudande.
  • Även om ditt barn inte får erbjudande om tandreglering på landstingets bekostnad, kan du självklart kontakta oss och få hjälp med tandreglering på egen bekostnad. Väljer ni då att komma på konsultation till vår klinik på Eastmaninstitutet behöver ditt barn först en remiss från tandläkare.

Tandreglering för vuxna

Som vuxen är du välkommen att kontakta oss för en konsultation, till vår klinik på Eastmaninstitutet behöver du en remiss från din tandläkare. Vi erbjuder den behandling som passar just dig. Du betalar själv för tandregleringen, men i vissa fall kan du få en del av behandlingskostnaden från Försäkringskassan.

Kliniker som utför tandreglering

Du kan få hjälp med tandreglering på flera platser i Stockholms län. Vill du boka tid på någon av dessa kliniker hittar du kontaktuppgifter här, annars vänder du dig till allmäntandvården som lotsar dig vidare.

Prisexempel

901S Tandreglering, en käke, aktiv behandling 6 månader till 1 år 20 300
905S Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 6 månader till 1 år 27 400
907SA Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 1,5 år till 2 år, med aligner inklusive teknikerkostnad 64 215