Tandläkare på Folktandvården Stockholm erbjuder tandreglering och tandställning.

Senast uppdaterad: 02 december 2022

Tandreglering

Lyssna

Om du har bettfel och behöver tandställning kan vi hjälpa dig. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa både barn och vuxna med tandreglering.

Tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, behövs när tänderna har vuxit snett, sitter för tätt eller om det är något annat fel när du biter ihop dina tänder. Då kan du behöva tandställning. 

Vid tandreglering erbjuder vi

  • Konsultation och rådgivning till dig som vill ha tandställning.
  • Behandling av barn, ungdomar och vuxna med alla typer av bettfel, från dig som bara vill ha lite rakare tänder till dig som har stora behov av behandling.
  • Moderna metoder och olika typer av fästen, till exempel osynlig tandställning med fästen på insidan, självligerade eller vita fästen.
  • Ett nära samarbete med specialister inom andra områden när det behövs.

Se vår film om tandreglering

Öppna video-dialog

Kliniker som erbjuder tandreglering

Du kan få hjälp med tandreglering på flera platser i Stockholms län – Folktandvården Eastmaninstitutet i innerstan samt Folktandvården Danderyd, Folktandvården Handen, Folktandvården Sollentuna och Folktandvården Södertälje. Vill du boka tid för konsultation hos någon av dem hittar du deras kontaktuppgifter här. Annars vänder du dig till allmäntandvården som lotsar dig vidare.

Prisexempel

902S Tandreglering, en käke, aktiv behandling 6 månader till 1 år 28 190 kr
905S Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 6 månader till 1 år 30 350 kr
907SA Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 1,5 år till 2 år, med aligner inklusive teknikerkostnad 70 850 kr

Om din tandställning lossnar eller går sönder

Om din tandställning lossnar eller går sönder är det viktigt att du snarast hör av dig till den tandläkare där du får din behandling.

Efter en tandreglering brukar man få en skena eller en tråd bakom tänderna för att förhindra att tänderna ska flytta sig. Denna kallas retainer. Om den lossnar eller går sönder ska du i första hand höra av dig till den som utförde behandlingen. Om du inte har möjlighet att vända dig till den tandläkaren så kan vi hjälpa dig vid någon av våra kliniker.

Här kan du läsa mer: 
Min retainer har lossnat, vad gör jag? | Frågor och svar - Folktandvården Stockholms län AB (kundo.se)