Vi har tillfälligt begränsat vår verksamhet och erbjuder nu enbart akuttandvård. Detta för att hjälpa sjukvården och minska den materialbrist som covid-19 orsakar. Om du har en bokad tid för vård som kan vänta kommer vi att kontakta dig och erbjuda en ny tid längre fram. Läs mer

Tandläkare på Folktandvården Stockholm erbjuder tandreglering och tandställning.

Senast uppdaterad: 29 januari 2019

Tandreglering

Lyssna

Om du har bettfel och behöver tandställning kan vi hjälpa dig. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa både barn och vuxna med tandreglering.

Tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, behövs när tänderna har vuxit snett, sitter för tätt eller om det är något annat fel när du biter ihop dina tänder. Då kan du behöva tandställning.

Vid tandreglering erbjuder vi

  • Konsultation och rådgivning till dig som vill ha tandställning.
  • Behandling av barn, ungdomar och vuxna med alla typer av bettfel, från dig som bara vill ha lite rakare tänder till dig som har stora behov av behandling.
  • Moderna metoder och olika typer av fästen, till exempel osynlig tandställning med fästen på insidan, självligerade fästen och vita fästen.
  • Ett nära samarbete med specialister inom andra områden när det behövs.

Kliniker som utför tandreglering

Du kan få hjälp med tandreglering på flera platser i Stockholms län. Vill du boka tid för konsultation på någon av dessa kliniker hittar du kontaktuppgifter här, annars vänder du dig till allmäntandvården som lotsar dig vidare.

Prisexempel

901S Tandreglering, en käke, aktiv behandling 6 månader till 1 år 20 300
905S Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 6 månader till 1 år 27 400
907SA Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 1,5 år till 2 år, med aligner inklusive teknikerkostnad 64 215