För oss på Folktandvården Stockholm är det viktigt att du känner dig trygg när du besöker oss. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer här

Fråga oss
Fråga oss
Tandläkare på Folktandvården Stockholm erbjuder tandreglering och tandställning.

Senast uppdaterad: 29 januari 2019

Tandreglering

Lyssna

Om du har bettfel och behöver tandställning kan vi hjälpa dig. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa både barn och vuxna med tandreglering.

Tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, behövs när tänderna har vuxit snett, sitter för tätt eller om det är något annat fel när du biter ihop dina tänder. Då kan du behöva tandställning.

Vid tandreglering erbjuder vi

  • Konsultation och rådgivning till dig som vill ha tandställning.
  • Behandling av barn, ungdomar och vuxna med alla typer av bettfel, från dig som bara vill ha lite rakare tänder till dig som har stora behov av behandling.
  • Moderna metoder och olika typer av fästen, till exempel osynlig tandställning med fästen på insidan, självligerade fästen och vita fästen.
  • Ett nära samarbete med specialister inom andra områden när det behövs.

Boka tid för konsultation

Du kan själv boka tid för konsultation på våra tandregleringskliniker i Handen och Sollentuna.

Fler kliniker som utför tandreglering

Du kan få hjälp med tandreglering på flera platser i Stockholms län – Folktandvården Eastmaninstitutet i innerstan samt Folktandvården Danderyd och Folktandvården Södertälje. Vill du boka tid för konsultation hos någon av dem hittar du deras kontaktuppgifter här. Annars vänder du dig till allmäntandvården som lotsar dig vidare.

Prisexempel

901S Tandreglering, en käke, aktiv behandling 6 månader till 1 år 20 530 kr
905S Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 6 månader till 1 år 27 725 kr
907SA Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 1,5 år till 2 år, med aligner inklusive teknikerkostnad 64 665 kr