För oss på Folktandvården är det viktigt att du känner dig trygg när du besöker oss. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer här

Barn som får hjälp med sin tandvårdsrädsla hos Folktandvården Stockholm.

Senast uppdaterad: 18 mars 2019

Tandvårdsrädsla hos barn

Lyssna

En del barn är oroliga och rädda inför sitt tandläkarbesök. Rädslan kan bero på något de själva upplevt eller något de hört berättas. Vi har stor erfarenhet av rädda barn och ungdomar.

En viss oro inför ett nytt besök hos tandvården är helt normalt och en del av den naturliga utvecklingen. De allra flesta barn som är tandvårdsrädda brukar bli mindre oroliga efter att de kommit på sitt första besök och har fått träffa vår tandvårdspersonal.

För barn som är mycket rädda eller vägrar gå till tandläkaren har vi speciella team såväl som specialister i barntandvård. Till specialisttandvården kommer du efter remiss från allmäntandvården, prata med din tandläkare inom allmäntandvården så ser vi till att ni får hjälp

Forskningsprojekt om tandvårdsrädsla

Är ditt barn 8-15 år och har "tandläkarskräck" eller rädsla för bedövningsspruta när ni är hos tandläkaren?

Nu har ni möjlighet att vara med i ett forskningsprojekt med målet att hjälpa barn och ungdomar med tandvårdsrädsla genom KBT via internet.

Information om och anmälan till forskningsprojekt