För oss på Folktandvården är det viktigt att du känner dig trygg när du besöker oss. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer här

Senast uppdaterad: 01 april 2020

Medicinsk tandvård

Lyssna

Till oss på medicinsk tandvård är du med svårare medicinska sjukdomstillstånd eller funktionsvariationer välkommen. Våra kliniker finns på sjukhus eller sjukhem.

Vår personal har särskild kompetens och erfarenhet att ta hand om dig med särskilda behov.

Tillfälligt begränsad verksamhet

Covid-19 orsakar stor materialbrist inom vården och för att hjälpa till frigör vi sjukvårdsmaterial som behövs inom akutsjukvården. Vi har därmed tillfälligt begränsad verksamhet, men samtliga kliniker är öppna och kan ta emot dig som patient.

Bokad tid och förkylningssymptom?

Om du har feber, hosta eller förkylningssymptom får du inte besöka oss. Detta för att undvika smittspridning. Ring din klinik så hjälper får du hjälp att boka in en ny tid.

Inom medicinsk tandvård hjälper vi dig bland annat inom dessa områden:

  • Inför kirurgiska och medicinska ingrepp.
  • Vid fysiska eller psykiska funktionsvariationer.
  • Geriatrisk tandvård för dig som är äldre och sjuk.

Program för tandvårdsfobi

På våra kliniker vid Danderyds sjukhus och Huddinge sjukhus erbjuder ett program för att hjälpa dig med extrem tandvårdsrädsla och erbjuder även narkostandvård och lustgas vid behov.

Hemtandvård

Vi erbjuder mobil tandvård med omtanke för dig som behöver vård under större delen av dygnet. Genom att vi finns i hela länet kan vi erbjuda en obruten vårdkedja i nära samverkan med sjukvården. Med hemtandvård kan du få både behandlande, förebyggande och akut tandvård, anpassat efter dina behov och med hög grad av omhändertagande.

Så gör du för att komma till oss

Medicinsk tandvård är ett komplement till allmäntandvården. Du behöver remiss till några av våra kliniker, men inte till alla. Gå in på respektive kliniksida för att se vad som gäller för varje enhet.