Publiceringsdatum: 03 november 2022

Lista ditt barn hos Folktandvården

Lyssna

Fyller ditt barn 3 år under 2023? Då är det dags att välja tandläkare nu. 7 av 10 barn och ungdomar i Stockholmsregionen går hos oss på Folktandvården. Tillsammans kan vi ge ditt barn en bra start med friska tänder. Välkommen att lista ditt barn hos oss!

Över 70 procent av alla barn i länet går hos oss på Folktandvården Stockholm. Du väljer fritt på vilken av Folktandvårdens över femtio allmäntandvårdskliniker, från Norrtälje i norr till Nynäshamn i söder, som du vill gå till med ditt barn. När du listat ditt barn kommer ni få regelbundna kallelser till kostnadsfria undersökningar och, om det skulle behövas, behandlingar.

Räkna tänder vid första besöket

Vid omkring tre års ålder kallas alla barn som är listade hos oss på Folktandvården till en undersökning av tänderna. Målet med första besöket är att barnet ska bekanta sig med miljön och bli trygg med tandvårdspersonalen, som tittar barnet i munnen och räknar tänderna, kontrollerar att de är hela och växer fram som de ska. 
Första besöket

Moa visar vägen till tandläkaren

Den animerade filmen ”Moa går till tandläkaren” förbereder ditt barn inför att gå till tandläkaren för första gången. Filmen är Folktandvården Stockholms mest populära med över en miljon visningar på YouTube.

Öppna video-dialog