Fråga oss
Fråga oss
Glad patient sitter i stolen hos tandläkaren på Folktandvården Stockholm.

Publiceringsdatum: 29 november 2021

Vad kostar det att gå till tandläkaren?

Lyssna

Vi vet att många undrar vad det kostar att besöka tandvården. Nu hjälper vi dig med tydligare information om priser, både genom prisexempel på våra vanligaste besök och i webbokningens olika steg.

”Det är viktigt för oss att möta våra kunders önskan om tydlig prisinformation inför sitt besök hos oss. Genom de nya prisexemplen på vanliga behandlingar vill vi att fler ska känna sig trygga med vad det kommer att kosta”, säger Åsa Brandt, kommunikationschef på Folktandvården Stockholm.

Inom tandvården är det fri prissättning för vuxna. Det innebär att alla privata tandläkare och tandvårdskedjor själva kan välja sina priser och även ändra priserna när de vill. Priserna hos oss på Folktandvården bestäms av regionfullmäktige och ändras en gång per år.

Prisexempel på våra vanligaste besök

För att det ska bli lättare för dig att veta vad det kostar att besöka oss har vi bland annat uppdaterat sidan om priser här på hemsidan med prisexempel på några av våra vanligaste besök.
Priser

När börjar man betala för tandvård?

Vi har också tagit fram en helt ny sida som vänder sig till dig som är ung och funderar på när du ska börja betala för din tandvård.
Börja betala för tandvård

Frisktandvård – tandvård till fast pris

Hos oss på Folktandvården kan du få Frisktandvård, tandvård till fast pris. Du får den tandvård du behöver och kan känna dig trygg om något skulle hända med dina tänder. På vår sida om Frisktandvård beskriver vi bland annat vilka fördelar det innebär, när du kan ingå avtal, vad det kostar, hur du betalar samt vad som ingår.
Frisktandvård

Jämför priser via Tandpriskollen
Gå gärna in på Tandpriskollen från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV för att jämföra priser hos olika tandvårdsaktörer.
Till Tandpriskollen