Hos oss på Folktandvården Stockholm kan du känna dig trygg! Läs mer om hur vi anpassar vår verksamhet gällande covid-19 här.

Fråga oss
Fråga oss

Publiceringsdatum: 21 januari 2021

Nu kan även de yngsta barnen Rocka munnen

Lyssna

Folktandvården Sverige gör nu tandborstningen roligare även för de yngsta barnen genom att lansera nya spelet Wack-A-Troll. Det vänder sig till barn från två-tre års ålder och finns i den populära appen Rocka munnen.

Tandborstappen Rocka munnen lanserades 2018 och vände sig då till barn från sex år och uppåt. Även de yngre barnen blev snabbt förtjusta i att borsta tänderna med hjälp av appen, men det var frustrerande att inte riktigt hänga med i spelet. Därför har Folktandvården Sverige nu tagit fram ett nytt spel för barn i åldern två-tre år.

Folktandvården Sverige gav 2018 Kantar Sifo i uppdrag att genomföra en undersökning om tandborstning hos barnfamiljer. Den visade att det ofta blir tjat om tandborstningen hos många familjer och att mer än hälften av alla barn under sex år inte får hjälp av en vuxen med tandborstningen två gånger per dag.

”Regelbundna besök hos tandvården är viktigt, men allra viktigast är att ta hand om tänderna hemma, varje dag. Det ger grunden till en bra tandhälsa”, säger Katarina Kovács Warnebrant, tandvårdsstrateg på Folktandvården Stockholm.

Rocka munnen bidrar till god tandhälsa

I syfte att stötta föräldrar och bidra till goda vanor som säkrar barnens tandhälsa idag och i framtiden tog Folktandvården samma år fram appen Rocken munnen. Och nu har appen alltså utökats med ett nytt spel som även de yngsta barnen kan spela.

Hittills har Rocka munnen, som hela folktandvårdssverige står bakom, laddats ner drygt 250 000 gånger. Det finns gratis för alla på Google Play och Appstore, både för dig som går hos Folktandvården och dig som inte gör det.

Om du redan har laddat ner Rocka munnen kan du behöva uppdatera appen för att sedan, när du väljer spelläge, kunna köra vanliga fluor-jakten eller det nya spelet Wack-A-Troll.

Folktandvårdens 5 bästa tips för friska tänder

Folktandvården Stockholms bästa tips för friska tänder hos barn:

  • Borsta ditt barns tänder med fluortandkräm två gånger per dag.
  • Låt tänderna vila mellan måltiderna.
  • Låt ditt barn dricka vatten när hen är törstig.
  • Besök oss på Folktandvården regelbundet.
  • Ladda ner appen Rocka munnen och gör tandborstningen roligare