Hos oss på Folktandvården Stockholm kan du känna dig trygg! Läs mer om hur vi anpassar vår verksamhet gällande covid-19 här.

Fråga oss
Fråga oss
Vuxen borstar tänder på litet barn, som gapar enligt instruktionerna i Folktandvårdens app Rocka munnen.

Publiceringsdatum: 10 juni 2021

435 000 nerladdningar av appen Rocka munnen

Lyssna

Nu fyller Rocka munnen 3 år. Appen förvandlar skärmtid till kunskap, där ditt barn får leka fram en god vana och samtidigt lär sig borsta tänderna på rätt sätt.

Rocka munnen med spelet "Fluor-jakten" vänder sig till dig med barn 6–9 år. Förra året lanserades även "Whack-a-troll" som vänder sig till dig med barn i 2–3-årsåldern. 

”Med hjälp av Rocka munnen kan vi bidra till att skapa goda vanor som säkrar barnens tandhälsa idag och i framtiden”, säger Irene Smedberg som är tandvårds- och utvecklingschef på Folktandvården Stockholm.

Appen som ger bättre tänder

Hela folktandvårdssverige står bakom Rocka munnen, som är ett led i vårt förebyggande arbete för bättre folkhälsa och en del av vårt hållbarhetsarbete. Nu har appen laddats ner 435 000 gånger och Folktandvården i hela landet får löpande återkoppling från föräldrar som känner sig hjälpta. Under maj månad fick vi över 2 000 nya användare i Stockholm och nästan 9 000 nya användare i hela landet.

Skaffa appen du med

Den populära appen Rocka munnen är till för alla, både dig som går hos Folktandvården och dig som inte gör det. Du laddar ner den gratis där appar finns.