Bra att veta inför ditt besök

Här tipsar vi om sådant som är bra att veta inför ditt besök hos oss på Folktandvården, till exempel hur det fungerar med återbud, SMS-påminnelse och betalning.

Välkommen till Folktandvården Stockholm!

ID-handling – visa vem du är

Ingen annan ska kunna använda ditt namn. I vården är detta särskilt viktigt för att det ska bli rätt i din journal. Visa därför alltid upp ditt körkort, pass eller ID-kort.

När ett barn som saknar ID-handling besöker oss, ska en medföljande vuxen kunna identifiera sig för att kunna lämna uppgifter om barnets namn och personnummer.

Förhinder? Kom ihåg att avboka i tid

Hör av dig om du inte kan komma på avtalad tid! Kontakta oss så snart du kan, senast 24 timmar före besöket. Då slipper du betala för uteblivande eller sent återbud, som kostar 200 kr för både barn, ungdomar och vuxna.

Om du har en internetkod från kallelse, tidlapp eller bokningsbekräftelse kan du avboka direkt här på hemsidan: Webbokning

Annars avbokar du genom att kontakta din klinik direkt.
Sök klinik

SMS-påminnelse

Vi skickar dig gärna en SMS-påminnelse dagen före ditt bokade besök. Kontrollera att kliniken har ditt aktuella mobilnummer så kommer SMS-påminnelsen automatiskt.

Betalning

Hos oss betalar du med kort eller kontant.

Tolk

Om du är osäker på svenska språket eller har en hörselskada eller talskada anlitar vi auktoriserad tolk åt dig utan kostnad. Meddela oss att du vill ha tolk så ordnar vi det.

Mediciner

Ta alltid med aktuell medicinlista inför ditt besök hos oss.

Sjukresor

Om du behöver vård eller behandling kan du bli beviljad att åka sjukresa med egen bil, taxi eller specialfordon, om det finns medicinska skäl. Du som har färdtjänst har alltid rätt till sjukresor med sjukresekort. Vi bokar sjukresan åt dig. Prata med oss när du bokar tid.

Tillgänglighet

Allergier

Ta hänsyn till personer med astma, allergi och annan överkänslighet genom att undvika parfym och starka dofter när du besöker oss.

Funktionsnedsättning

Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade och det är lätt att ta sig fram med barnvagn, rullator eller rullstol (undantaget Spånga, där hiss och ramp saknas). På vissa kliniker har vi takliftar och andra hjälpmedel för dig med funktionsnedsättning.

Behandling på en av Folktandvårdens kliniker. Vi arbetar efter höga hygienkrav för att du inte ska utsättas för andras bakterier.

Hygien

På våra kliniker arbetar vi efter höga hygienkrav. Bland annat använder vår personal handskar, munskydd och plastförkläden för att du inte ska få några främmande bakterier från tidigare kunder.

Därför bär vi även självklart kortärmat i behandlingsrummet. Vi går aldrig utomhus med våra arbetskläder, då måste vi byta om.

På varje Folktandvårdsklinik finns en sterilcentral. Där rengör vi alla instrument efter varje patient, dels i specialanpassade diskmaskiner, dels i autoklaver (maskiner som steriliserar instrumenten).