Tandläkare och tandsköterska i behandling av patient.

Publiceringsdatum: 20 mars 2020

Enbart akuttandvård för att stötta sjukvården

Lyssna

Hela Region Stockholms hälso- och sjukvård arbetar nu för att minska smittspridning och koncentrera resurser till att ta hand om de som blivit sjuka av coronaviruset. Vi på Folktandvården har därför tillfälligt begränsat vår verksamhet för att frigöra sjukvårdsmaterial som behövs inom akutsjukvården.

”I nuvarande situation behöver vi tillsammans kraftsamla för att säkra akutsjukvårdens materialförsörjning och rädda liv”, säger Eva Ljung, vd på Folktandvården Stockholm.

Öppna kliniker inom Folktandvården

Tio kliniker inom allmäntandvården är öppna för bokade besök och erbjuder akut tandvård, se nedan. Alla kliniker inom allmäntandvården har öppen telefon.

Den tillfälliga stängningen av vissa kliniker inom allmäntandvården väntas pågå till den 30 april, men perioden kan komma att bli både kortare eller längre.

Om du har en inplanerad undersökning eller behandling som bedöms kunna vänta kommer vi att kontakta dig och erbjuda en ny tid längre fram.

Specialisttandvård och medicinsk tandvård är öppen

Folktandvårdens specialisttandvård och medicinska tandvård har begränsad verksamhet men samtliga kliniker är öppna och tar emot patienter.

Akut tandvård

Vi har tio kliniker inom allmäntandvården som tar hand om dig som är frisk och har akuta tandvårdsproblem. Endast Folktandvården Akuten erbjuder drop in, på övriga kliniker måste du ha en bokad tid.

Ring din vanliga klinik - alla kliniker inom allmäntandvården har öppen telefon - så vägleder vi dig och hjälper till att boka en tid.

Akuta tandproblem och covid-19 eller luftvägsinfektion

Vid sjukdom – covid-19, feber, hosta och förkylningssymptom – och akuta tandvårdsbesvär, måste du ringa till din ordinarie tandläkare och berätta om de besvär du upplever i munnen. Då får du råd om det går att vänta med behandling tills du har tillfrisknat eller om du behöver få vård snabbare.

Vart vänder jag mig?

  • Du som brukar gå hos Folktandvården Stockholm ringer till din vanliga klinik eller Folktandvården Akuten för vidare vägledning och tidbokning.
  • Du som inte har en ordinarie tandläkare kontaktar vilken av Folktandvårdens allmäntandvårdskliniker som helst alternativt Folktandvården Akuten.
  • Du som vanligtvis går hos privattandvården ringer i första hand din ordinarie tandläkare, som vid behov kontaktar Folktandvårdens särskilda akutmottagning, se nedan. Du är också välkommen att själv ringa direkt till någon av Folktandvårdens kliniker.

Om du behöver behandling

Om tandläkaren du pratar med bedömer att du behöver få akut tandvård kommer du att få hjälp att boka en tid på Folktandvårdens specialistklinik på Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Kliniken är ett samarbete mellan Folktandvården och Institutionen för odontologi vid Karolinska Institutet.

Relaterade nyheter

Covid-19 – Information för dig som ska besöka Folktandvården
Var noga med din handhygien – så här tvättar du dina händer