För oss på Folktandvården är det viktigt att du känner dig trygg när du besöker oss. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer här

Patient har digitalt vårdmöte med tandläkare på Folktandvården Stockholm i sin mobil.

Publiceringsdatum: 23 juni 2020

Träffa Folktandvårdens tandläkare i mobilen

Lyssna

Nu kan du enkelt boka ett digitalt vårdmöte med oss på Folktandvården Stockholm direkt i din mobil. Våra tandläkare hjälper dig med individuella och kvalificerade råd om dina tänder samt vägleder dig vid tandvärk eller andra besvär i munnen. Att mötas digitalt är ett bra alternativ för alla – även för dig i riskgrupp.

Vi på Folktandvården Stockholm kan nu träffa dig direkt i din mobil. Det är ett enkelt, tryggt och säkert alternativ till besök på klinik, där du kan få kvalificerad rådgivning och vägledning vid besvär och frågor om mun och tänder.

”Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad. De innebär också att patienter som inte vill eller kan komma till våra fysiska kliniker enkelt kan nå oss och få vägledning”, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

För vilka besvär kan jag boka ett digitalt vårdmöte?

Du är välkommen att boka ett digitalt vårdmöte med våra tandläkare för olika besvär i munnen, det kan handla om tandvärk, blåsor och sår i munnen eller exempelvis problem med dina visdomständer. Det kan också gälla frågor om ditt barns tänder, så som lösa mjölktänder, tänder som växer dubbelt eller rådgivning om tandborstning.

Vem kan boka ett digitalt vårdmöte?

Alla invånare i regionen är välkomna att använda tjänsten, men är du kund hos oss sen tidigare har vi tillgång till din journal och kan ge dig mer individuella råd.

Ett digitalt vårdmöte med en tandläkare är också ett bra alternativ för dig som är över 70 år eller tillhör någon annan riskgrupp som inte kan eller vill besöka oss under pågående covid-19-pandemi.

Hur bokar jag ett digitalt vårdmöte?

Du bokar ditt digitala vårdmöte med Folktandvården i appen Alltid öppet, som är gratis och finns att ladda ner via App Store eller Google Play. Där loggar du säkert in med ditt bank-ID och väljer en tid som passar dig. Det är även i appen som du hanterar din eventuella ombokning eller avbokning av ett digitalt vårdmöte.

Ett digitalt vårdmöte kostar 200 kronor och bekostas av dig som patient. Folktandvården Stockholm får ingen statlig eller regional ersättning för digitala patientmöten.

Dina synpunkter är värdefulla

Vi kommer att testa digitala vårdmöten under en period och se vad du som patient tycker om tjänsten. Därefter utvärderar vi och tar ställning till en eventuell fortsättning. Vi är tacksamma om du besöker vårt kundforum och lämnar dina synpunkter, som blir värdefulla i vår utvärdering.
Till Folktandvårdens kundforum