Publiceringsdatum: 13 juni 2019

Sommar, sol och akut tandvård

Lyssna

Sommaren är här och vi spenderar mer tid utomhus och börjar leva aktivare än under resten av året. Då ökar tandolycksfallen. Vi på Folktandvården har öppet hela sommaren om du behöver akut hjälp hos tandläkare.

På sommaren är det full fart. Vi hoppar på varma klipphällar, dyker i salta bad, cyklar dit vi ska, lär oss åka skateboard eller försöker bli världsbäst i olika sporter – utelivet lockar både barn och vuxna.

Det är lätt hänt att olyckan är framme och tänderna skadas. Men även vid andra tillfällen kan du behöva snabb hjälp, till exempel om du har bitit sönder en tand eller har tandvärk. Hos oss på Folktandvården kan du få akut hjälp med dina tänder under hela sommaren.

Sommartider på våra kliniker

De flesta av våra kliniker har öppet hela sommaren, men kan ha andra öppettider än vanligt. Du hittar aktuella öppettider, karta och mer information på kliniksidorna.

Folktandvården Akuten öppet varje dag

Alla våra kliniker inom allmäntandvården har särskilt avsatta tider för akuta problem, men om din vanliga klinik är stängd är du välkommen till vår akutklinik på Kungsholmen.

På Folktandvården Akuten vid Västermalmsgallerian är det högtryck hela sommaren. Under semesterperioden tredubblar vi personalstyrkan. Då kommer många stockholmare vars vanliga tandläkare har stängt, men även turister som besöker Stockholm och får akuta besvär. Akuten har öppet varje dag året om, från tidig morgon till sen kväll.

Har du avtal om Frisktandvård så ingår akuttandvård och du behöver inte betala något.

Annars kostar akutbesök som vanlig tandvård, med undantag för besök på akuten på kvällar efter klockan 19 och på helger då det är ett prispåslag med 50 procent. Du kan använda ditt allmänna tandvårdsbidrag, ATB, som delbetalning.

Glad sommar önskar vi på Folktandvården!