För oss på Folktandvården är det viktigt att du känner dig trygg när du besöker oss. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer här

Publiceringsdatum: 01 juli 2020

Grattis, du har fått tandvårdsbidrag!

Lyssna

Den 1 juli får du som är vuxen allmänt tandvårdsbidrag, ATB, som du kan använda till din tandvård. Om du är 24-29 år eller över 65 år får du 600 kronor, är du 30-64 år får du 300 kronor.

Det allmänna tandvårdsbidraget kan du använda som delbetalning för din tandvård. Du får bidraget den 1 juli varje år och kan spara det upp till två år.

Exempel:
Om du är mellan 24 och 29 år och går till tandläkaren vartannat år kan du alltså ha 1 200 kronor på ditt "tandvårdskonto" att använda som betalning när du går till tandläkaren.

Du får bidraget automatiskt

Du behöver inte göra någonting för att få det allmänna tandvårdsbidraget när du besöker oss. Vi drar av bidraget när du ska betala för ditt tandvårdsbesök. Din tandläkare eller tandhygienist får sedan ersättning från Försäkringskassan.
Läs mer om tandvårdsbidraget

Välkommen till Folktandvården

Nu när du har fått ditt tandvårdsbidrag ska du kanske passa på att komma på besök hos oss? Regelbunda besök hos tandläkaren eller tandhygienisten hjälper dig till fräsch munhälsa med starka och friska tänder.

Bli kund hos Folktandvården

Det finns flera sätt att bli kund hos oss. Du väljer fritt på vilken av våra kliniker du vill gå och kan:

ATB är en del av tandvårdsstödet

Tandvårdsstödet är ett statligt, ekonomiskt bidrag som gäller alla vuxna och består av ett allmänt tandvårdsbidrag, ATB, ett högkostnadsskydd och ett särskilt tandvårdsbidrag, STB.
Läs mer om tandvårdsstödet

Fortsatt trevlig sommar!