Barn som tittar på Rocka munnen och borstar tänderna

Publiceringsdatum: 20 september 2019

60 000 stockholmare rockar munnen

Lyssna

Vår framgångsrika app Rocka munnen har nu nått drygt 125 000 nedladdningar varav över 60 000 här i Stockholm. Appen gör tandborstningen roligare och beräknas nå över 40 procent av regionens alla 5-9-åringar.

Den populära appen Rocka munnen har tagits fram av Folktandvården i Sverige för att göra tandborstningen roligare och ge stöd till dig som förälder, direkt i badrummen. Appen vänder sig till barn 5-9 år och är både ett mobilspel och ger möjlighet att skapa egen musik, vilken barnet kan spela upp under tandborstningen.
 
Sen Rocka munnens lanserades för drygt ett år sedan har appen fått över 125 000 nedladdningar och varje dag tillkommer cirka 400 nya användare. Drygt 93 procent är återkommande användare och sedan årsskiftet finns appen med i Generation Peps inspirationsbank för lärare. I somras kom det även in på Aftonbladets lista över de 10 bästa apparna för barn.
 
”Rocka munnen är ett led i Folktandvårdens förebyggande arbete för bättre folkhälsa och ett viktigt verktyg för att nå den digitala generationen. Med hjälp av appen bidrar vi till att skapa goda vanor som säkrar barnens tandhälsa idag och i framtiden”, säger Åsa Brandt kommunikationschef på Folktandvården Stockholm.

Från skärmtid till egenvård

Rocka munnen förvandlar skärmtid till egenvård genom att ta fasta på befintliga rutiner och föra in dem i ett för barnen välkänt och digitalt sammanhang. Spelet utgår från tandborstningens gyllene regel: två centimeter fluortandkräm, borsta två minuter, två gånger om dagen. Genom Rocka munnen blir tandborstning till något kul där ditt barn kan leka fram en god vana och samtidigt lära sig borsta tänderna på rätt sätt.
 
Rocka munnen är gratis att ladda ner och helt reklamfri. Spelet finns där appar finns.