Fråga oss
Fråga oss

Publiceringsdatum: 18 augusti 2022

Nu kan stockholmarna träffa tandläkaren i mobilen

Lyssna

Folktandvården Online har öppet hela sommaren. I ett digitalt vårdmöte med en tandläkare kan du få kvalificerade råd om tänder och mun – när du inte kan eller behöver undersökas fysiskt.

70 procent av alla som besökt tandläkare eller tandhygienist hos Folktandvården Online får hjälp direkt och behöver inte någon fysisk undersökning. Många gånger räcker det med råd och vägledning kring olika besvär i munnen, till exempel tandvärk, blåsor och sår i munnen eller problem med visdomständer. Det kan också gälla frågor om barns tänder, så som lösa mjölktänder, tänder som växer dubbelt eller rådgivning om tandborstning.

– Intresset för digitala vårdtjänster inom tandvården fortsätter att öka. Vi hjälper patienter med allt från tandvärk till barn som ramlat och slagit i tänderna. Ett digitalt vårdmöte kan underlätta extra under sommaren.
Maja Lovbrandt, klinikchef på Folktandvården Online

Flexibelt vårdalternativ för alla

Alla invånare i Region Stockholm är välkomna att använda tjänsten. För dig som är kund hos oss sedan tidigare har vi tillgång till journalen och kan ge än mer individuella råd.

Ett digitalt vårdmöte med en tandläkare är också ett bra alternativ för dig som kanske befinner dig på en annan ort under semestern eller på annat sätt har svårt att ta dig till oss. Du kan stanna kvar där du är och istället få hjälp till självhjälp eller en professionell bedömning om du behöver åka in för fysisk undersökning. 

Digitala vårdmöten i appen Alltid öppet

Digitala vårdmöten med Folktandvården Online bokas i appen Alltid öppet, som är gratis och finns att ladda ner via App Store eller Google Play. Där loggar du säkert in med bank-ID och väljer en tid som passar. Det är även i appen som du hanterar en eventuell ombokning eller avbokning av ett digitalt vårdmöte. 

Ladda ner appen via Google Play
Ladda ner appen via Apple store

Gratis för dig med Frisktandvård

Ett digitalt vårdmöte kostar 200 kronor för vuxna och bekostas av patienten. Du som har frisktandvårdsavtal hos oss på Folktandvården Stockholm betalar ingenting. För barn och unga till och med det år du fyller 23 är det digitala vårdmötet kostnadsfritt. 

Allmänt tandvårdsbidrag, högkostnadsskydd eller andra tandvårdsbidrag gäller inte för digitala vårdmöten. Folktandvården Stockholm får ingen statlig eller regional ersättning för digitala patientmöten, som man får inom hälso- och sjukvården. Syftet med tjänsten är att öka vår service och tillgänglighet.

Läs mer om digitala vårdmöten