För oss på Folktandvården Stockholm är det viktigt att du känner dig trygg när du besöker oss. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm för att förhindra spridning av covid-19. Läs mer här

Publiceringsdatum: 23 mars 2021

Earth Hour 2021

Lyssna

Hållbarhet och klimatet är viktigt, men vilka steg måste vi ta för att bli klimatsmarta och vad kan du själv göra? Folktandvården Stockholm är som vanligt med i Earth Hour och här får du lite tips och inspiration.

Lördag den 27 mars 2021, kl 20:30-21:30 är det dags för Earth Hour, världens största miljömanifestation som går ut på att människor världen över släcker ljuset under en timme.

Under supermiljöåret 2021, enligt WWF, kommer världens ledare fatta flera viktiga globala beslut runt ödesfrågor om klimatet och den biologiska mångfalden. Var med och släck som en symbolisk handling för att tillsammans med miljontals andra världen över skicka en signal till planetens ledare att agera.

Folktandvårdens hållbarhetsarbete

För oss på Folktandvården Stockholm är hållbarhet och klimatfrågor viktigt och därför stöttar vi Earth Hour. Som en del i vårt eget hållbarhetsarbete ser vi bland annat till att sortera vårt avfall noga och på klinikerna finns särskilda miljöambassadörer som utbildats kring just avfall och återvinning.

Vi ställer även krav på att vår utrustning ska gå att återvinna när den inte används längre. Ett exempel är att våra tandläkarstolar ska vara återvinningsbara till minst 85 procent.

Hur kan du bidra och minska miljöpåverkan?

Earth Hour har under åren blivit mycket mer än att bara släcka och innebär även små och stora förändringar i vardagen som gör stor skillnad för planeten. I det arbetet kan vi tillsammans hjälpas åt att hitta en livsstil där vi lever hållbart – för människan, djuren och naturen. Är du med?

Här listar vi några exempel som gör skillnad:

  • Låna eller hyr istället för att köpa
  • Besök loppisar eller second hand butiker
  • Dela saker med andra istället för att äga själv
  • Försök återanvända och återvinna saker
  • Avfallssortera dina hushållssopor
  • Res miljövänligt eller digitalt och resfritt

Återanvända earth hour skor natur_970px.jpg

För att skapa en hållbar framtid behöver vi minska på nyproducerade varor och kläder. Second hand har blivit mycket populärt och det är många som köper både möbler och kläder second hand via nätet. Det finns flera anledningar att handla second hand eller att återanvända dina tidigare saker, inte minst för att det är billigt, klimatsmart och personligt!