Publiceringsdatum: 02 november 2020

Lista ditt barn hos Folktandvården

Lyssna

Fyller ditt barn 3 år under 2021? Då är det dags att välja tandläkare nu. Över 7 av 10 barn och ungdomar i Region Stockholm går hos oss på Folktandvården. Tillsammans kan vi ge ditt barn en bra start med friska tänder. Välkommen att lista ditt barn hos oss!

Över 70 procent av alla barn i länet går hos oss på Folktandvården Stockholm. Du väljer du på vilken av Folktandvårdens över femtio allmäntandvårdskliniker, från Norrtälje i norr till Nynäshamn i söder, som du vill gå till med ditt barn. När du listat ditt barn kommer ni få regelbundna kallelser till kostnadsfria undersökningar och, om det skulle behövas, behandlingar.

Räkna tänder vid första besöket

Vid omkring tre års ålder kallas alla barn som är listade hos oss på Folktandvården till en undersökning av tänderna. Målet med första besöket är att barnet ska bekanta sig med miljön och bli trygg med tandvårdspersonalen, som tittar barnet i munnen och räknar tänderna, kontrollerar att de är hela och växer fram som de ska.

Moa visar vägen till tandläkaren

Den animerade filmen ”Moa går till tandläkaren” förbereder ditt barn inför att gå till tandläkaren för första gången. Filmen är Folktandvården Stockholms mest populära med över en miljon visningar på YouTube.

Öppna video-dialog

Mer information om hur du tar hand om ditt barns tänder och borstar dem i olika åldrar finns samlat på vår hemsida.
Så sköter du ditt barns tänder

Tandvård under pågående pandemi

Det är tryggt att besöka oss på Folktandvården Stockholm även under pågående pandemi. Vi följer Folkhälsomyndigheten och Region Stockholms rekommendationer för att hindra spridning av covid-19. Bland annat har vi anpassat våra väntrum och förstärkt våra vårdhygienrutiner.

Det är också viktigt att alla som kommer till oss är helt friska och kan hålla avstånd i våra lokaler. Därför uppmanar vi just nu alla barnfamiljer att vänligen bara komma en vuxen per barn och lämna syskon hemma.

Relaterade sidor

Lista dig
Första besöket
Covid-19 – Information för dig som ska besöka Folktandvården