Animerad bild av en tandsköterska på Folktandvården Stockholm.

Publiceringsdatum: 19 december 2019

Akuten öppet alla dagar i jul

Lyssna

Har du tandvärk, råkat skada en tand eller har andra akuta problem med dina tänder? Välkommen till Folktandvårdens akutklinik på Fleminggatan 48 vid Fridhemsplan. Akuten har öppet 365 dagar om året, även julafton och nyår.

Folktandvården önskar er stockholmare en riktigt god jul och tipsar här om var du får hjälp med akuta tandproblem under jul och nyår – på vår akutklinik eller inom allmäntandvården.

Folktandvården Akuten

Öppet 7.00-20.30 vardagar, 7.45-20.30 helger
Fleminggatan 48 vid Fridhemsplan, se karta.
Du kan välja att boka din akuttid online eller komma till vår "drop-in".
Läs mer om Akuten och hur du kan få hjälp med akut tandvård inom allmäntandvården

På Akuten är det högtryck under jul- och nyårshelgerna. Vanliga besvär är bland annat att man bitit av eller tappat en bit av en tand, har tandvärk eller har ramlat och slagit i tänderna. 

Dan Örblom är klinikchef på akuten och berättar att han ökar på personalstyrkan under jul- och nyårshelgerna. 

”Det kommer fler patienter än en vanlig helg så vi kör för fullt hela tiden, säger Dan. Vi tar hand om alla som behöver hjälp.”

Många kommer till Akuten när det har hänt något och den vanliga tandläkaren är ledig. Folktandvården tar emot alla, vuxna och barn, både dig som brukar gå hos Folktandvården och dig som inte gör det i vanliga fall. Folktandvården Akuten tar emot cirka 27 000 vuxna och barn varje år.