Publiceringsdatum: 14 december 2018

Jul i spelsuccén Rocka munnen

Lyssna

Rocka munnen är spelet som får ditt barn att längta till tandborstningen. Lagom till jullovet uppdateras den populära appen och ni vuxna kan släppa oron över skärmtid och sockerstress för en stund.

Det var i våras som vi lanserade spelsuccén Rocka munnen, ett digitalt verktyg i kampen mot karies hos barn. Efter sju månader har vi fått nära 70 000 nedladdningar och fantastiska recensioner om hur tandborstningsappen har blivit det stöd i vardagen som ni föräldrar efterfrågat och som landets samtliga folktandvårdsorganisationer hoppades på.

Inför den stundande ledigheten kommer nu en uppdaterad app som perfekt klapp till spelsugna barn och julstressade vuxna. Rocka munnen i vinterversion levererar nya kläder, instrument, spelmoment och en ny scen till liveläget att kolla in när tänderna ska borstas morgon och kväll.

”Med Rocka munnen kopplar vi ihop tandborstningen och ett roligt spel så att barn och vuxna kan leka fram en bra vana tillsammans. All skärmtid är inte dålig skärmtid. Viss skärmtid är till och med viktig för folkhälsan, säger Eva-Karin Bergström, leg tandhygienist och enhetschef Hälsoodontologiska enheten, Folktandvården Västra Götaland.”

Fakta om Rocka munnen

  • Ett initiativ från Folktandvården Sverige, samlingsorganisation för landets alla folktandvårdsorganisationer.
  • Appen innehåller ett spelläge och ett konsertläge med video och timer som är med under tandborstningen.
  • Lanserades i maj 2018 och har snart nått 70 000 nedladdningar.
  • Gratis att ladda ner i App Store och Google Play.