Earth Hour 2019

Hållbarhet och klimatet är viktigt, men vilka steg måste vi ta för att bli klimatsmarta och vad kan du själv göra? Folktandvården Stockholm är som vanligt med i Earth Hour och här får du lite tips och inspiration.

WWF:s Earth Hour-bild 2019

Lördag den 30 mars 2019, kl 20:30-21:30 är det dags för Earth Hour, världens största miljömanifestation som går ut på att människor världen över släcker ljuset under en timme. Kampanjen anordnas av Världsnaturfonden och är en visuell signal till makthavare om att ta klimatfrågan på allvar.

Hållbarhet och klimatfrågor är viktigt för oss på Folktandvården och därför stöttar vi Earth Hour.

Tävling om ekologiska vegetariska matkassar

Vi har haft ett Earth Hour-quiz, med temat mat och klimat. Deltarna fick ge sina bästa tips för att bli planetsmart och fick möjligheten att vinna ekologiska vegetariska matkassar från Ecoviva. Tävlingen är nu stängd. Stort tack till alla som deltog!

Uppgradera dina matvanor

Vi har alla möjlighet att minska vår miljöpåverkan samtidigt som vi får positiva hälsovinster till exempel genom att äta mer planetvänligt.

  • Du kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdom genom att äta mindre rött kött. Ät istället mer fruktkött! Enligt Livsmedelsverket äter fyra av fem svenskar för lite frukt och grönt.
  • Genom att äta mindre godis och socker minskar du också klimatpåverkan och är extra snäll mot dina tänder.

På Världsnaturfonden WWF:s hemsida hittar du matinspiration för en levande planet:
Världsnaturfonden WWF:s klimatsmarta recept

Miljöanpassad tandvård

Folktandvården Stockholm arbetar för en långsiktigt hållbar utveckling. Vi erbjuder en hälsofrämjande och miljöanpassad tandvård och är miljöcertifierade sedan år 2005.
Så arbetar vi med hållbarhet