Osynlig tandställning lockar allt fler

På Folktandvårdens specialistkliniker för tandreglering blir det allt vanligare med osynlig tandställning, så kallad lingual tandställning. Andelen vuxna kunder som väljer att reglera sina tänder ökar också. Vi tar gärna emot fler kunder, både barn och vuxna, med eller utan check.

Kille med fint leende. Foto: Eric Josjö
Lingual tandreglering innebär att tänderna förflyttas med hjälp av en osynlig tandställning på insidan av tänderna.

Övertandläkare Nadjwan Abbu på Eastmaninstitutet tandreglering var en av de första som började arbeta med osynlig tandställning inom Folktandvården. Nu behandlar han cirka 120 barn och vuxna med individuellt anpassad lingual teknik.

Vi ligger i framkant och är förmodligen den största och mest erfarna aktören inom området. Allt fler frågar efter osynlig teknik och är beredda att betala för den.

Vad kostar tandställning?

En "normal" tandregleringsbehandling, över- och underkäke, kostar cirka 35 000 kronor för den som betalar allt själv. Barn och ungdomar kan få tandregleringen betalad av landstinget ("tandregleringscheck"). Vuxna betalar själva för tandregleringen, men kan i vissa fall kan få en del av behandlingskostnaden från Försäkringskassan. För osynlig, lingual, teknik tillkommer cirka 36 000 kronor för båda käkarna och 23 000 kronor för en käke.

Nya kunder får snabbt en tid

Funderar på du tandreglering? Vi kan erbjuda tid för ett första besök inom två till tre veckor på våra tandregleringskliniker på Eastmaninstitutet, i Handen, Sollentuna och Södertälje. Dessutom finns våra specialister på tandreglering regelbundet på plats hos allmäntandvårdskliniken i Mörby.