För företag

Friska medarbetare har mindre sjukfrånvaro, mer ork och arbetar effektivare, därför är arbetsplatsen en viktig arena för hälsofrämjande arbete.

Vi på Folktandvården har i 80 år hjälpt svenska folket att få en bättre munhälsa. Med cirka 2 000 tandläkare, specialisttandläkare, tandsköterskor och tandhygienister i Stockholms län, alla med mycket kunskap och ett stort engagemang, har vi det som krävs för att hjälpa dig och dina medarbetare till en bättre munhälsa.

Mobil tandvård – tidseffektivt

Är många i ert företag eller närområde som vill bli kunder hos oss så kan vi erbjuda mobil tandvård – det sparar tid för både dig och dina medarbetare.

Tandläkarutrustningen är likvärdig med den på våra kliniker, men lämpar sig bäst för förebyggande behandlingar, enklare undersökningar och lagningar. Vid behov av mer avancerade behandlingar utförs de med fördel på en närliggande klinik.

Tobaksfri arbetsplats – lönsamt

Det är lönsamt att införa rökfri arbetstid. Kostnaden för rökarens extra sjukdagar och rökpauser beräknas upp gå till 45 000 kronor per år. För ett företag med 1 000 anställda motsvarar det elva heltidstjänster! Forskning visar att en rökfri arbetsplatspolicy bidrar till att fyra till sex procent slutar röka, och att övriga kollegor minskar konsumtionen med tio procent.

Våra utbildade tobaksavvänjare kan hjälpa er igång och stötta er i processen, med föreläsningar och avvänjningsgrupper.

Ökad kunskap – bättre tandhälsa

Vid intresse kan vi sätta upp en monter på ditt företag, där vi informerar om vår verksamhet, svarar på frågor och delar ut testprodukter. Här kan medarbetare som önskar även boka upp sig för ett besök på vår klinik. Denna tjänst är kostnadsfri.

Vi erbjuder även föreläsningar om munhälsa, exempelvis om orsaker till tandlossning och hål i tänderna, hur det vi äter och dricker påverkar våra tänder och vad som orsakar frätskador och dålig andedräkt.

Kontakta oss

Är du intresserad av ett samarbete eller vill veta mer? Lämna dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.

Jag vill bli kontaktad via: