Behandlingar och utbud

Vanlig tandvård, särskilda behov eller akuta problem? Här berättar vi om våra behandlingar och övriga utbud för barn, ungdomar och vuxna.

Familj. Foto: Eric Josjö

Folktandvården finns till för alla människor i alla åldrar. I över 75 år har vi hjälpt svenska folket att få en bättre munhälsa.

Vi erbjuder ett komplett tandvårdsutbud. Hos oss får du inte bara den bästa allmäntandvården, specialisttandvården och medicinska tandvården när du har behov, utan också förebyggande tandvård så att du håller tänderna friska längre. Du kan dessutom få tandvård till fast pris – vi kallar det Frisktandvård.

På dessa sidor berättar vi om våra behandlingar och utbud. Du hittar även samlad information om tandvård för barn, tandvård för äldre respektive tandvård för dig som känner oro eller rädsla för att gå till tandläkaren.

Folktandvården finns till för alla

Vi välkomnar barn, ungdomar, vuxna och äldre. Som vuxen väljer du fritt vilken klinik du vill gå till och det spelar ingen roll var du är folkbokförd.

Barn har rätt till all tandvård barnet behöver utan kostnad i det landstinget där barnet är folkbokfört. Undantaget är rent estetisk tandvård, som till exempel tandblekning och tandreglering av estetiska skäl. Akut tandvård för barn är kostnadsfri i hela landet. Läs mer:
Frågor och svar