90 000 har valt Frisktandvård

Över 90 000 stockholmare har valt att teckna Frisktandvård med Folktandvården. Som Frisktandvårdskund får du regelbunden tandvård till fast pris, inklusive akut tandvård. Enligt forskning minskar det även risken för hål i tänderna.

Att besöka tandvården regelbundet främjar god tandhälsa och genom att teckna ett Frisktandvårdsavtal har du många fördelar att ta del av.

Tandvård till fast pris

Frisktandvård är ett sätt att betala för tandvården. Med Frisktandvård får du regelbunden tandvård till fast pris och slipper drabbas av oväntade kostnader. All vanlig tandvård ingår, till exempel regelbundna undersökningar, lagningar och rotfyllningar, tandutdragningar och enstaka kronor samt akut tandvård.

- Forskning visar att Frisktandvård är bra för tandhälsan. Bland annat har man i en studie vid Göteborgs universitet sett att personer som valt Frisktandvård löper mindre risk att drabbas av hål i tänderna, karies, än de som inte har Frisktandvård, säger Irene Smedberg, tandvårds- och utvecklingschef på Folktandvården Stockholm.

För att ta del av fördelarna med Frisktandvård skriver du avtal med oss och betalar en fast avgift, från 29 kronor i månaden.

Välj Frisktandvård

Första steget mot Frisktandvård är att du kommer på en undersökning hos oss där tandläkaren eller tandhygienisten undersöker din mun och placerar dig enligt olika kriterier i en av tio premiegrupper. Undersökningen bokar du online eller genom att ringa någon av våra kliniker.

Boka tid online
Våra kliniker

Vilken premiegrupp du hamnar i beror på hur det ser ut i din mun och vilken tandvård din tandläkare bedömer att du behöver.

Frisktandvård finns i hela Sverige

Frisktandvård erbjuds i hela landet och totalt har cirka 700 000 svenskar tecknat Frisktandvårdsavtal med Folktandvården. Det innebär att du enkelt kan ta med ditt avtal om du flyttar.

Mer information om Frisktandvård