Lista ditt barn hos Folktandvården

8 av 10 barn i Stockholms län går hos Folktandvården. Våra tandläkare är trygga, har lång erfarenhet och kan barntandvård. Tillsammans kan vi ge ditt barn en bra start med friska tänder. Välkommen att lista ditt barn här!

Mamma och barn. Foto: Eric Josjö

Alla barn och ungdomar har rätt till tandvård. Som målsman väljer du tandläkare genom att lista ditt barn. När du har skickat in din anmälan får ni regelbundna kallelser och gratis undersökningar till och med det år ditt barn fyller 22 år.

Om ni är flera i familjen som vill komma samtidigt, meddela oss så ordnar vi det.

Första gången hos tandläkaren

När ditt barn ska fylla tre år får du ett erbjudande om att lista ditt barn hos oss. Du som är nyinflyttad i Stockholms län är också välkommen att lista ditt barn, oavsett barnets ålder, liksom du som vill att ditt barn ska byta från annan tandläkare till oss på Folktandvården.

När ditt barn kommer till oss på sitt första besök vill vi att det ska vara spännande och kul. Ditt barn får prova att åka upp och ner i tandläkarstolen, trycka på roliga knappar och bekanta sig med miljön och vår personal. Vi räknar barnets tänder och kontrollerar att allt ser ut som det ska i munnen.
Läs mer och se film om första besöket